Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Haal de bladeren van de kropsla los en scheur de grote bladeren in stukken. Snijd de bieten in parten en meng met ⅓ van de azijn.
Meng de ui, sla en geroosterde aardappelen met de rest van de azijn en de olie. Schep de biet er voorzichtig door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de makreel uitlekken en verdeel in stukken over de salade.
Geroosterde aardappelsalade met rode biet en makreel
Overgebleven restjes aardappel lenen zich perfect als bedje voor andere ingrediënten. Dat bewijst ook deze aadrappelsalade met rode biet en makreel.
- algemeenZo maak je geroosterde aardappelen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Geroosterde aardappelsalade met rode biet en makreel
Overgebleven restjes aardappel lenen zich perfect als bedje voor andere ingrediënten. Dat bewijst ook deze aadrappelsalade met rode biet en makreel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172277_220x162_JPG.jpg)
4 personen
295 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Haal de bladeren van de kropsla los en scheur de grote bladeren in stukken. Snijd de bieten in parten en meng met ⅓ van de azijn.
Meng de ui, sla en geroosterde aardappelen met de rest van de azijn en de olie. Schep de biet er voorzichtig door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de makreel uitlekken en verdeel in stukken over de salade.
algemeen:Zo maak je geroosterde aardappelen (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197738).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
½ kropsla
250 g gekookte rode bieten
3 el natuurazijn
4 porties geroosterde aardappelen
2 el milde olijfolie
125 g makreel op de huid in zonnebloemolie in blik