Vegan kids-fondue met groentespiesjes van Trai van Trai Vegan

Niets zo gezellig als kaasfonduen, ook met Kerstmis. En uiteraard kan dat ook vegan. Laat de kinderen met de groentespiesjes en het vegan stokbrood dippen. Say cheese!

535 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

17 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de paprika’s schoon. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van 1 cm. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de komkommer en paprika. Steek om en om de komkommerplakken en paprikasterren aan de satéprikkers.

  2. Snijd het stokbrood in plakjes. Pers de citroen uit.

  3. Breng ondertussen het water aan de kook op middelhoog vuur, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Voeg de edelgistvlokken, sojadrink, miso, knoflookpoeder, tahin, mosterd, een snuf zwarte peper, nootmuskaat en foelie toe. Zet het vuur lager als de fondue dreigt aan te branden. Roer goed door en voeg de bloem al roerend met een garde toe.

  4. Haal de pan van het vuur, voeg het plantaardig alternatief voor roomkaas en een ½ el citroensap (per 4 personen) toe en pureer met een staafmixer glad. Breng op smaak met eventueel zout.

  5. Serveer de vegan kaasfondue met de groentespiesjes en het stokbrood.

Vegan kids-fondue met groentespiesjes van Trai van Trai Vegan

Niets zo gezellig als kaasfonduen, ook met Kerstmis. En uiteraard kan dat ook vegan. Laat de kinderen met de groentespiesjes en het vegan stokbrood dippen. Say cheese!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig