Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan op laag vuur de slagroom met het vanillestokje, vanillemerg, 20g suiker (per 4 personen) en 1 el stemgembersiroop (per 4 personen) langzaam aan de kook. Roer af en toe met een spatel over de bodem. Laat de room 15 min. zachtjes koken.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Schenk de hete room door een zeef in een schenkkan of maatbeker. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de room en roer met een garde goed door.
Verdeel de room over de amuseglaasjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd ondertussen de gember fijn. Pel de mandarijnen, haal de partjes los en verwijder het witte vliesje. Breng de mandarijnen met de gember, de rest van de suiker en het water in een steelpan aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken, schenk in een kom en laat afgedekt afkoelen in de koelkast.
Verdeel vlak voor serveren de mandarijn met gember over de panna cotta.
Mini panna cotta met mandarijn en gember
Panna cotta is altijd een goed idee. Zeker als je 'm zo maakt dat je hem kunt delen met iedereen die je lief is.
- bereidingstipJe kunt de panna cotta 2 dagen van tevoren maken. De mandarijnen met gember kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipLiever geen gember? Laat dit dan weg en kook 5 kardemompeulen of een ½ tl gemalen kaneel mee met de mandarijnen.
- achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?
Mini panna cotta met mandarijn en gember
Panna cotta is altijd een goed idee. Zeker als je 'm zo maakt dat je hem kunt delen met iedereen die je lief is.
nagerecht
4 porties
290 kcal
20 min. bereiden
2 uur 35 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan op laag vuur de slagroom met het vanillestokje, vanillemerg, 20g suiker (per 4 personen) en 1 el stemgembersiroop (per 4 personen) langzaam aan de kook. Roer af en toe met een spatel over de bodem. Laat de room 15 min. zachtjes koken.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in ruim koud water. Schenk de hete room door een zeef in een schenkkan of maatbeker. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de room en roer met een garde goed door.
Verdeel de room over de amuseglaasjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Snijd ondertussen de gember fijn. Pel de mandarijnen, haal de partjes los en verwijder het witte vliesje. Breng de mandarijnen met de gember, de rest van de suiker en het water in een steelpan aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken, schenk in een kom en laat afgedekt afkoelen in de koelkast.
Verdeel vlak voor serveren de mandarijn met gember over de panna cotta.
bereidingstip:Je kunt de panna cotta 2 dagen van tevoren maken. De mandarijnen met gember kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Liever geen gember? Laat dit dan weg en kook 5 kardemompeulen of een ½ tl gemalen kaneel mee met de mandarijnen.
achtergrondinfo:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ vanillestokje
300 ml verse slagroom
45 g fijne kristalsuiker
1½ blaadje gelatine
2 bolletjes stemgember
2 mandarijnen
50 ml water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
amuseglaasjes