Minicourgette met parmezaan en peterselie

Ga voor groente deze kerst! Met dit bijgerecht zit je helemaal goed. En in die minivariant is ie bovendien hartstikke feestelijk.

120 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 15 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de minicourgettes in de lengte en verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Snijd de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Meng de peterselie met de panko en 25 g kaas (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk iedere courgettehelft licht met olie en bestrooi met het panko-kaas mengsel.

  3. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven, tot de panko lichtbruin en krokant is. Bestrooi voor het serveren met de rest van de kaas.

Minicourgette met parmezaan en peterselie

Ga voor groente deze kerst! Met dit bijgerecht zit je helemaal goed. En in die minivariant is ie bovendien hartstikke feestelijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig