Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.
Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf.
Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten.
Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan
Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten.
Mini-frittata's met witte asperges en parmezaan
Mini, romig en krokant: deze groentefritatta's maak je in 20 minuten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD131896_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 porties
160 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de asperges rondom van onder het kopje naar beneden. Snijd 1 cm van de harde onderkant af, snijd ze in stukjes van 1 cm en kook 2 min. in water met zout. Spoel de asperges af met koud stromend water.
Snijd de knoflook heel fijn en meng met de olie, het amandelschaafsel en de panko. Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Klop de eieren en Parmezaanse kaas los met peper en eventueel zout en meng met de gedroogde tomaten. Vet de muffinvorm in, verdeel de bloem over de vormpjes en klop tegen het bakblik tot alle vormpjes met een dun laagje bloem zijn bedekt. Schud de overige bloem eraf.
Verdeel de aspergestukjes over de muffinvorm en schep het eimengsel eroverheen. Bestrooi met het knoflook-amandelkruim. Bak in 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Je kunt de mini-frittata’s zowel warm als koud eten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
500 g witte asperges
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
55 g amandelschaafsel
50 g panko
100 g Parmezaanse kaas
50 g semi-gedroogde tomaten
8 middelgrote scharreleieren
1 el tarwebloem
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)