Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 

Is shoarma ook jouw favoriete vulling voor een pita, probeer dan eens deze pita shoarma met geroosterde bloemkool. Dat geeft je broodje net dat beetje extra bite.

685 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng in een steelpan de azijn met het water en de suiker aan de kook. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het azijnwater erover en schep om. Laat afkoelen.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met de paprikapoeder, het komijnzaad, peper en eventueel zout en schep om. Rooster de bloemkool ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

  3. Verhit ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie en bak de shoarma in 8 min. gaar.

  4. Rooster ondertussen de pitabroodjes in de broodrooster. Meng de mayonaise met de sambal. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.

  5. Snijd de broodjes open en vul met de sla, shoarma, bloemkool en rode ui. Serveer met de sambalmayonaise.

Pita met shoarma en geroosterde bloemkool 

Is shoarma ook jouw favoriete vulling voor een pita, probeer dan eens deze pita shoarma met geroosterde bloemkool. Dat geeft je broodje net dat beetje extra bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig