Griekse courgettekoekjes met aardappelsalade

Of je ze nu courgettekoekjes of courgettefritters noemt, van dit Griekse hapje kun je blijven eten. Met aardappelsalade ernaast is het een vullend hoofdgerecht.

715 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en meng met de mosterd, azijn en de extra vierge olie. Giet de aardappelen af en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Rasp ondertussen de courgettes grof. Meng het zout erdoor en doe in een zeef. Knijp de courgette met je handen uit en laat 15 min. uitlekken. Knijp dan nog een keer zo veel mogelijk vocht uit.

  3. Snipper ondertussen de uien. Snijd de peterselie en de muntblaadjes fijn. Verkruimel de witte kaas. Doe de ui met de peterselie, munt, witte kaas, bakmeel, ei en uitgeknepen courgette in een kom. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.

  4. Verhit ⅕ van de milde olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag uit de kom. Laat het beslag, met behulp van de andere lepel, in de pan glijden en druk het een beetje platter met een spatel. Schep zo nog 4 el beslag (per 4 personen) in de pan. Bak in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het beslag (ca. 25 koekjes totaal per 4 personen).

  5. Serveer de courgettekoekjes met de aardappelsalade.

  • combinatietipLekker met tzatziki.
  • bereidingstipDe gebakken courgettekoekjes kun je, terwijl de rest gebakken wordt, warm houden in een oven van 150 °C.
  • algemeen Meer weten over kooktechnieken?

Griekse courgettekoekjes met aardappelsalade

Of je ze nu courgettekoekjes of courgettefritters noemt, van dit Griekse hapje kun je blijven eten. Met aardappelsalade ernaast is het een vullend hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig