Gestoofde aubergine met bosui en rijst

Iedereen opgelet: dit is aubergine op z'n best! Boterzacht en smaakvol dankzij het stoven in hoisin- en sojasaus.

470 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met het deksel erop staan tot gebruik.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de aubergines in de lengte in 8 parten en halveer de parten in de breedte. 

  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur. Voeg de aubergine en chilivlokken toe en bak 5 min. mee. Roer regelmatig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

  4. Voeg de hoisinsaus, azijn, sojasaus en het water toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven. Roer regelmatig.

  5. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe aan de aubergine en laat nog 10 min. stoven met het deksel op de pan.

  6. Verdeel de rijst en aubergine over de borden en bestrooi met de rest van de bosui.

  • combinatietipLekker met sesamzaadjes en sambal.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gestoofde aubergine met bosui en rijst

Iedereen opgelet: dit is aubergine op z'n best! Boterzacht en smaakvol dankzij het stoven in hoisin- en sojasaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig