Couscous met geroosterde courgette, aubergine en witte kaas

Staat er nog een blik witte bonen in je kast en weet je niet wat je er mee moet? Wij wel! In de couscous ermee. Perfect bij de geroosterde aubergine en courgette.

555 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 cm en meng met de helft van de Provençaalse kruiden, de helft van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. 

  2. Doe ondertussen de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. Voeg de tomaten, het water, de rest van de Provençaalse kruiden en de witte bonen toe. Breng aan de kook en laat met deksel op laag vuur ca. 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

  4. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de geroosterde groenten door de tomatensaus en serveer met de couscous. Verkruimel de kaas erover. 

  • vegantipMaak dit gerecht vegan door de witte kaas te vervangen door veganistische feta of olijven. 
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Couscous met geroosterde courgette, aubergine en witte kaas

Staat er nog een blik witte bonen in je kast en weet je niet wat je er mee moet? Wij wel! In de couscous ermee. Perfect bij de geroosterde aubergine en courgette.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig