Geroosterde aubergines met linzensalade

Geroosterde aubergines kunnen altijd. Zo ook bij deze linzensalade met biet en geitenkaas.

385 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Houd 2 el vocht van de bieten (per 4 personen) apart en snijd de bieten in blokjes van 1 cm. Meng de helft van de olie met de helft van de balsamicoazijn, het achtergehouden bietenvocht en pers de knoflook erboven uit.

  2. Halveer de aubergines in de lengte, maar laat het steeltje er nog aan. Snijd de aubergines aan de snijkant om de centimeter kruislings in en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Besmeer de snijkanten in met het balsamicomengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in ca. 35 min. in de oven zacht en gaar. Rooster de laatste 10 min. de walnoten mee.

  4. Doe ondertussen de linzen in en vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de spinazie grof en de ui in dunne halve ringen. Meng de spinazie met de linzen, biet, ui, de rest van de olijfolie en de rest van de balsamico. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de geitenkaas en walnoten erover.

  5. Serveer de aubergines met de salade.

  • bewaartipGebruik de restjes en wat extra geitenkaas om wraps mee te vullen voor de lunch.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Geroosterde aubergines met linzensalade

Geroosterde aubergines kunnen altijd. Zo ook bij deze linzensalade met biet en geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig