Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas

Kom makkelijk aan je dagelijkse portie groente met deze soep. Aftoppen met witte kaas en peterselie en genieten maar.

395 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 8 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart.

  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de winterpeen en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

  3. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de gezeefde tomaten en het water toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

  4. Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en spinazie toe en kook 2 min. mee. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de soep over de borden, verkruimel de witte kaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselieblaadjes. Serveer met de ciabattina’s

  • variatietipGeen fan van witte kaas? Vervang deze dan door geraspte cheddar.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomaten-linzensoep met spinazie en witte kaas

Kom makkelijk aan je dagelijkse portie groente met deze soep. Aftoppen met witte kaas en peterselie en genieten maar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig