Scaloppa gorgonzola

Een Italiaans avondje begint met een scaloppa alla gorgonzola en eindigt met het dippen van je brood in de heerlijke gorgonzolasaus.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur 4-5 min. rondom bruin aan. Haal het met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met peper en eventueel zout. Maak de pan niet schoon.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes. Bak de ui en knoflook 2-3 min. in het achtergebleven bakvet van de varkenshaas. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg al roerend de wijn toe.

  3. Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Voeg de slagroom en het vlees toe en verwarm 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie fijn.

  4. Verdeel de scaloppa met de saus over de borden, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen peper.

  • combinatietipLekker met tagliatelle of stokbrood en een frisse groene salade.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Scaloppa gorgonzola

Een Italiaans avondje begint met een scaloppa alla gorgonzola en eindigt met het dippen van je brood in de heerlijke gorgonzolasaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig