Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur 4-5 min. rondom bruin aan. Haal het met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met peper en eventueel zout. Maak de pan niet schoon.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes. Bak de ui en knoflook 2-3 min. in het achtergebleven bakvet van de varkenshaas. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg al roerend de wijn toe.
Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Voeg de slagroom en het vlees toe en verwarm 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de scaloppa met de saus over de borden, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen peper.
Scaloppa gorgonzola
Een Italiaans avondje begint met een scaloppa alla gorgonzola en eindigt met het dippen van je brood in de heerlijke gorgonzolasaus.
- combinatietipLekker met tagliatelle of stokbrood en een frisse groene salade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Scaloppa gorgonzola
Een Italiaans avondje begint met een scaloppa alla gorgonzola en eindigt met het dippen van je brood in de heerlijke gorgonzolasaus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174934_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
510 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de varkenshaas in plakken van 1 cm. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur 4-5 min. rondom bruin aan. Haal het met een schuimspaan uit de pan en bestrooi met peper en eventueel zout. Maak de pan niet schoon.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes. Bak de ui en knoflook 2-3 min. in het achtergebleven bakvet van de varkenshaas. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Laat 3 min. garen op laag vuur en voeg al roerend de wijn toe.
Voeg de gorgonzola toe en laat al roerend smelten. Voeg de slagroom en het vlees toe en verwarm 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper. Snijd de peterselie fijn.
Verdeel de scaloppa met de saus over de borden, bestrooi met de peterselie en breng op smaak met versgemalen peper.
combinatietip:Lekker met tagliatelle of stokbrood en een frisse groene salade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g varkenshaas
75 g ongezouten roomboter
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
150 g Italiaanse gorgonzola 55+
2 el tarwebloem
75 ml droge witte wijn
125 ml verse slagroom
5 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
schuimspaan