Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het amandelmeel, zout, 60 g poedersuiker, 1 tl citroenrasp en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm met de deeglap en snijd de randen bij. Prik de deegbodem een aantal keer in met een vork.
Bak de taartbodem in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Haal uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Roer ondertussen de mascarpone los met de slagroom, het vanille-extract en de rest van poedersuiker. Hak de pistachenoten fijn. Snijd een halve citroen in flinterdunne halve plakjes.
Besmeer de taartbodem met de lemoncurd. Verdeel de mascarpone-slagroom erover en strijk glad. Garneer de rand van de taart om en om met de citroenplakken en frambozen. Bestrooi met de pistachenoten.
Mascarponetaart
Door alleen naar deze taart te kijken word je al vrolijk. Laat staan als je 'm proeft!
- resttipDeeg over? Maak er koekjes van. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit een lap van een ½ cm dik. Steek er koekjes uit. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12-15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de koekjes lichtbruin kleuren met een iets donkerder randje. Laat min. 30 min. afkoelen en bewaar de koekjes in een luchtdichte bewaardoos.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mascarponetaart
Door alleen naar deze taart te kijken word je al vrolijk. Laat staan als je 'm proeft!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD176943_220x162_JPG.jpg)
12 personen
300 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Voeg de bloem, het amandelmeel, zout, 60 g poedersuiker, 1 tl citroenrasp en het ei toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 35 cm. Bekleed de quichevorm met de deeglap en snijd de randen bij. Prik de deegbodem een aantal keer in met een vork.
Bak de taartbodem in ca. 20 min. goudbruin en gaar in de oven. Haal uit de oven en laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen.
Roer ondertussen de mascarpone los met de slagroom, het vanille-extract en de rest van poedersuiker. Hak de pistachenoten fijn. Snijd een halve citroen in flinterdunne halve plakjes.
Besmeer de taartbodem met de lemoncurd. Verdeel de mascarpone-slagroom erover en strijk glad. Garneer de rand van de taart om en om met de citroenplakken en frambozen. Bestrooi met de pistachenoten.
resttip:Deeg over? Maak er koekjes van. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit een lap van een ½ cm dik. Steek er koekjes uit. Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 12-15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C tot de koekjes lichtbruin kleuren met een iets donkerder randje. Laat min. 30 min. afkoelen en bewaar de koekjes in een luchtdichte bewaardoos.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
1 citroen
125 g ongezouten roomboter
175 g tarwebloem
25 g amandelmeel
½ tl zout
90 g poedersuiker
1 middelgroot ei
250 g mascarpone
50 ml verse slagroom
1 tl vanille-extract
15 g pistachenoten
4 el lemoncurd
75 g verse frambozen
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)