Tomaten-watermeloensalade met burrata en rode ui

Of je nu gaat grillen in de achtertuin, het park of op het strand, deze salade smaakt goed bij alles van de BBQ. Een must try voor de zomer!

295 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

  2. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de meloen en de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui. Pers de citroen uit en snijd de muntblaadjes grof.

  3. Meng de meloen met de tomaat, ui, munt, olie, 2 el citroensap (per 4 personen), peper en eventueel zout.

  4. Leg de burrata op een schaal en verdeel de meloen-tomatensalsa erover. Bestrooi met de gehakte pistache, sumak en het zout. Lekker met (glutenvrij) stokbrood.

  • combinatietipLekker met (glutenvrij) stokbrood.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomaten-watermeloensalade met burrata en rode ui

Of je nu gaat grillen in de achtertuin, het park of op het strand, deze salade smaakt goed bij alles van de BBQ. Een must try voor de zomer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig