Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart. Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.
Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte. Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes. Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie. Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.
- algemeenServeer dit gerecht als voorgerecht bij bijvoorbeeld tagliatelle met aspergetips (recept op ah.nl/recepten). De grassige smaak van olie past goed bij de nectarines en de tomaten.
Vijzelen
Instructievideo - 01:06 min.
Salade caprese met nectarine
bijgerecht
4 personen
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Plet de peperkorrels fijn met de vijzel en zet apart. Houd 4 mooie blaadjes basilicum achter voor garnering. Doe de rest met het zout in de vijzel en kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden.
Snijd de nectarines, tomaten en mozzarella elk in 8 plakken van gelijke dikte. Stapel de plakken afwisselend op elkaar tot 4 torentjes. Bestrooi elke plak met basilicumzout en besprenkel met olie. Garneer met blaadjes basilicum, basilicumzout, olie en de peper.
algemeen:Serveer dit gerecht als voorgerecht bij bijvoorbeeld tagliatelle met aspergetips (recept op ah.nl/recepten). De grassige smaak van olie past goed bij de nectarines en de tomaten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 tl zwarte-peperkorrels
15 g verse basilicum
1 el grof zeezout
2 nectarines
2 Tasty Tom trostomaten
2 mozzarella
4 el olijfolie extra vierge