Sandwich met zalm, ricottaspread en rode biet

Zon, zee, zalm: deze frisse sandwich neem je makkelijk mee op pad!

425 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de dille en bieslook heel fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de kruiden met het citroenrasp, 1 el (per 4 personen) citroensap en de olie door de ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Rooster het brood in de broodrooster. Snijd ondertussen de rode biet in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline.

  3. Bestrijk alle sneetjes brood met de ricottaspread. Beleg de helft van de sneetjes met strakke lagen biet, zalm en kropsla en leg de andere sneetjes erop. Druk aan en snijd schuin doormidden. De sandwich mag goed gevuld zijn.

  • bereidingstipJe kunt de ricottaspread 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Sandwich met zalm, ricottaspread en rode biet

Zon, zee, zalm: deze frisse sandwich neem je makkelijk mee op pad!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig