Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de halve sjalot in dunne halve ringen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Bestrijk de helft van de sneetjes brood met de smashed avocado en bestrooi met de limoenrasp. Verdeel de plakjes tomaat, de veldsla en sjalot erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af met de rest van het brood. Druk voorzichtig aan, snijd diagonaal door en serveer direct.
Smashed avocado sandwich met veldsla
Avocadotoast move over, vanaf nu alleen nog maar smashed avocado op onze broodjes, sandwiches en toastjes.
- variatietipMeng een ¼ fijngesneden rode peper door de smashed avocado voor extra pit.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Smashed avocado sandwich met veldsla
Avocadotoast move over, vanaf nu alleen nog maar smashed avocado op onze broodjes, sandwiches en toastjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181572_220x162_JPG.jpg)
4 personen
265 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de halve sjalot in dunne halve ringen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Bestrijk de helft van de sneetjes brood met de smashed avocado en bestrooi met de limoenrasp. Verdeel de plakjes tomaat, de veldsla en sjalot erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af met de rest van het brood. Druk voorzichtig aan, snijd diagonaal door en serveer direct.
variatietip:Meng een ¼ fijngesneden rode peper door de smashed avocado voor extra pit.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tomaten
½ sjalot
1 limoen
8 sneetjes stevige donkere meergranenbroden
110 g smashed avocado
50 g veldsla