Schil de zoete aardappel en winterpenen dun en snijd in kleine stukken. Snijd de aubergine en tomaten in stukken, snipper de uien.
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet de warmtebron uit en laat de bulgur met de deksel op de pan verder gaar stomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de uien 2 min. Voeg de rundergehakt toe en bak in 3 min. rul op hoog vuur.
Voeg de zoete aardappel, winterpeen en aubergine toe en bak 5 min. mee op hoog vuur. Voeg de rozijnen, tomaat en kruidenmix toe en bak 1 min. Voeg de rest van het water toe en laat, met de deksel op de pan, 12 min. zachtjes stoven.
Meng de bulgur met het groentemengsel, de rucola (houd een handje achter) en azijn.
Schep de magere yoghurt over het gerecht en bestrooi met de achtergehouden rucola.
AH verspakket Midden-Oosterse bulgur met rucola
Dit kleurrijke bordje maak je door bulgur te combineren met o.a. rucola, zoete aardappel en aubergine.
40 min. bereiden
7 ingrediënten
- vegatipVervang het rundergehakt door 300 g oesterzwammen.
- combinatietipBestrooi voor serveren met 100 g granaatappelpitjes en/of 50 g gehakte geroosterde amandelen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Midden-Oosterse bulgur met rucola
Dit kleurrijke bordje maak je door bulgur te combineren met o.a. rucola, zoete aardappel en aubergine.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180517_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappel en winterpenen dun en snijd in kleine stukken. Snijd de aubergine en tomaten in stukken, snipper de uien.
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Voeg de bulgur toe en laat 7 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet de warmtebron uit en laat de bulgur met de deksel op de pan verder gaar stomen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de uien 2 min. Voeg de rundergehakt toe en bak in 3 min. rul op hoog vuur.
Voeg de zoete aardappel, winterpeen en aubergine toe en bak 5 min. mee op hoog vuur. Voeg de rozijnen, tomaat en kruidenmix toe en bak 1 min. Voeg de rest van het water toe en laat, met de deksel op de pan, 12 min. zachtjes stoven.
Meng de bulgur met het groentemengsel, de rucola (houd een handje achter) en azijn.
Schep de magere yoghurt over het gerecht en bestrooi met de achtergehouden rucola.
vegatip:Vervang het rundergehakt door 300 g oesterzwammen.
combinatietip:Bestrooi voor serveren met 100 g granaatappelpitjes en/of 50 g gehakte geroosterde amandelen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Midden-Oosterse bulgur met rucola verspakket
625 ml water
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
40 g rucola
2 el azijn
100 g magere yoghurt