Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in.
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de uien en knoflook. Maak de jalapeñopeper schoon en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het rundergehakt in 3-5 min. op hoog vuur rul.
Voeg de paprika, ui, knoflook en naar smaak de jalapeñopeper toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Pers de limoen uit.
Voeg de tomaat, het limoensap, de bonenmix en het zakje Mexicaanse specerijenmix toe en laat 3 min. zachtjes bakken.
Verdeel het mengsel over de tortillawraps en rol op. Leg de gevulde wraps in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de wraps ca. 10 min.
AH verspakket Mexicaanse burrito's
Deze burrito's zijn gevuld met een fiësta aan ingrediënten, geïnspireerd door de zonnige straten van Mexico. Lekker makkelijk in op tafel dankzij het verspakket.
25 min. bereiden / 10 min. oventijd
5 ingrediënten
- variatietip Besmeer de wraps voor het vullen met 125 g sour cream. Garneer voor het serveren met 15 g fijngesneden koriander.
- vegatipLiever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door vegetarische blokjes of vegetarisch fijngehakt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
- variatietipVarieer ook eens met 300 g kip in plaats van gehakt.
AH verspakket Mexicaanse burrito's
Deze burrito's zijn gevuld met een fiësta aan ingrediënten, geïnspireerd door de zonnige straten van Mexico. Lekker makkelijk in op tafel dankzij het verspakket.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD179231_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in.
Maak de paprika's schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de uien en knoflook. Maak de jalapeñopeper schoon en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan. Bak hierin het rundergehakt in 3-5 min. op hoog vuur rul.
Voeg de paprika, ui, knoflook en naar smaak de jalapeñopeper toe en roerbak 5 min. op hoog vuur. Pers de limoen uit.
Voeg de tomaat, het limoensap, de bonenmix en het zakje Mexicaanse specerijenmix toe en laat 3 min. zachtjes bakken.
Verdeel het mengsel over de tortillawraps en rol op. Leg de gevulde wraps in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte belegen kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de wraps ca. 10 min.
variatietip: Besmeer de wraps voor het vullen met 125 g sour cream. Garneer voor het serveren met 15 g fijngesneden koriander.
vegatip:Liever vegetarisch? Vervang het gehakt dan door vegetarische blokjes of vegetarisch fijngehakt.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
variatietip:Varieer ook eens met 300 g kip in plaats van gehakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Mexicaanse burritos verspakket
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
8 tortillawraps
50 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)