Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine, tomaten, bleekselderij en de olijven in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de uien in halve ringen. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd (met schil) in stukjes.
Meng in een ovenschaal de aubergine, paprika en ui met de helft van de olijfolie en bak in het midden van de voorverwarmde oven 20-25 min. Schep 1-2 keer om, laat 5 min. afkoelen en meng met de helft van het zakje groentebouillonpoeder.
Breng het water aan de kook en kook hierin, met de deksel op de pan, de orzo in 11 min. gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en meng met de rest van het zakje groentebouillonpoeder.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin en gaar, laat afkoelen.
Meng de orzo met de groenten uit de oven, de tomaat, bleekselderij, appel, olijven en de kip en breng de salade op smaak met de basilicumdressing.
AH verspakket maaltijdsalade orzo basilicumdressing
Op zoek naar een orzo recept? Stop met zoeken! Deze maaltijdsalade met orzo heb je zo gemaakt dankzij het verspakket van Albert Heijn.
15 min. bereiden / 20 min. oventijd
5 ingrediënten
- vegatipVervang de kip(dij)filet door 200 g blokjes feta en 100 g granaatappelpitjes.
- combinatietipMeng 150 g rucola door de salade.
- variatietipLiever vis? Vervang de kip(dij)filet door gebakken zalmfilet.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket maaltijdsalade orzo basilicumdressing
Op zoek naar een orzo recept? Stop met zoeken! Deze maaltijdsalade met orzo heb je zo gemaakt dankzij het verspakket van Albert Heijn.
hoofdgerecht
4 personen
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergine, tomaten, bleekselderij en de olijven in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de uien in halve ringen. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd (met schil) in stukjes.
Meng in een ovenschaal de aubergine, paprika en ui met de helft van de olijfolie en bak in het midden van de voorverwarmde oven 20-25 min. Schep 1-2 keer om, laat 5 min. afkoelen en meng met de helft van het zakje groentebouillonpoeder.
Breng het water aan de kook en kook hierin, met de deksel op de pan, de orzo in 11 min. gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en meng met de rest van het zakje groentebouillonpoeder.
Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin en gaar, laat afkoelen.
Meng de orzo met de groenten uit de oven, de tomaat, bleekselderij, appel, olijven en de kip en breng de salade op smaak met de basilicumdressing.
vegatip:Vervang de kip(dij)filet door 200 g blokjes feta en 100 g granaatappelpitjes.
combinatietip:Meng 150 g rucola door de salade.
variatietip:Liever vis? Vervang de kip(dij)filet door gebakken zalmfilet.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 AH Maaltijdsalade orzo basilicumdressing verspakket
25 g zwarte olijven
4 el milde olijfolie
1 l water
300 g kipdijfilet