Vegan galette met peer

Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.

350 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 40 min. oventijd / 1 uur 25 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de margarine in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Meng de bloem met de kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Voeg de margarine toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Vorm met koude handen een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de spijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Bestrooi de spijs met de speculaaskruiden en 1 tl citroenrasp (per galette).

  4. Snijd de ongeschilde peren elk in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de peren als een waaier op de spijs en besprenkel met 2 el citroensap (per galette).

  5. Vouw de deegrand over de peer, bestrijk de randen met de amandeldrink en bestrooi met de rietsuiker. Bak de galette in ca. 40 min. goudgeel en gaar. Laat in 15 min. afkoelen.

  • resttipAmandelspijs over? Vul er (afbak)croissantjes mee en bak samen met wat amandelschaafsel in de oven.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan galette met peer

Gasten te eten dit weekend? Serveer deze vegan galette met peer als dessert! Gevuld met amandelspijs en peer kan de avond niet meer stuk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig