Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin ovengroentemix 2 min. op middelhoog vuur. Doe de droomboter in een hakmolen van een staafmixer, voeg de specerijen en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de specerijenboter op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
Vegan 'boter' met geroosterde specerijen
Rooster Midden-Oosterse specerijen, combineer met vegan 'boter' en zeezout et voilà: heerlijk met een stokbroodje bij de borrel dit weekend.
- bewaartipDit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan 'boter' met geroosterde specerijen
Rooster Midden-Oosterse specerijen, combineer met vegan 'boter' en zeezout et voilà: heerlijk met een stokbroodje bij de borrel dit weekend.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180617_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
195 kcal
5 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin ovengroentemix 2 min. op middelhoog vuur. Doe de droomboter in een hakmolen van een staafmixer, voeg de specerijen en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de specerijenboter op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
bewaartip:Dit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el Souq Midden-oosters ovengroente
225 g droomboter zonder zuivel
1 tl grof zeezout
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie