Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olijfolie en pof ca. 20 min. in de oven. Haal de knoflook uit de oven, laat minimaal 1 uur afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil.
Doe de Droomboter in een hakmolen van een staafmixer en voeg de knoflook, chilivlokken en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de knoflook'boter' op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
Vegan gepofte-knoflook'boter'
Vegan 'boter' bij de borrelpank? Maak 'm van gepofte-knoflook! Met een snufje chilivlokken en zeezout is het helemaal af. Let the borrel begin.
210 kcal
(Voedingswaarden)10 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten
5 ingrediënten
- bewaartipDit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan gepofte-knoflook'boter'
Vegan 'boter' bij de borrelpank? Maak 'm van gepofte-knoflook! Met een snufje chilivlokken en zeezout is het helemaal af. Let the borrel begin.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180616_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
210 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bovenste kapje van de bollen knoflook, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de bollen in een vuurvast schaaltje of op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de milde olijfolie en pof ca. 20 min. in de oven. Haal de knoflook uit de oven, laat minimaal 1 uur afkoelen en wip met een mesje de tenen uit de schil.
Doe de Droomboter in een hakmolen van een staafmixer en voeg de knoflook, chilivlokken en het grove zeezout toe en mix kort. Schep de knoflook'boter' op een stuk vershoudfolie en vorm met behulp van de folie tot een rol. Vouw de folie dicht en laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
bewaartip:Dit vegan alternatief voor kruidenboter kun je 1 week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 bollen knoflook
½ el milde olijfolie
225 g droomboter zonder zuivel
¼ tl chilivlokken
1 tl grof zeezout
Dit heb je nodig
vuurvaste schaaltjes
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie