Ouderwetse mosterdsoep

Zin in een ouderwetse mosterdsoep, maar heb je maar een kwartiertje om in de keuken te staan? Geen probleem! Met ui, slagroom en blond bier staat dit lunchgerecht in 15 minuten op tafel. Garneer met peterselie.

325 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Snijd de peterselie fijn, bewaar de stelen en het blad apart. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en peterseliestelen in ca. 4 min. lichtbruin.

  2. Draai het vuur laag, voeg de bloem toe en roer met een garde goed over de bodem van de pan. Bak de bloem zo 3 min.

  3. Voeg de mosterd toe en schenk er een klein scheutje water bij. Roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan de rest van het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes erboven.

  4. Voeg het bier en de slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de soep 2 min. zachtjes koken. Verdeel over de borden en bestrooi met de peterselieblaadjes.

Gerelateerde recepten

Ouderwetse mosterdsoep

Zin in een ouderwetse mosterdsoep, maar heb je maar een kwartiertje om in de keuken te staan? Geen probleem! Met ui, slagroom en blond bier staat dit lunchgerecht in 15 minuten op tafel. Garneer met peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig