Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes voor lunch: dat is pas genieten. Maak het met prei, aardappelen en laurier. Lekker met het zoutige van de spekjes en een frisje van bieslook.

565 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel goed onder koud stromend water en snijd grof. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de prei met de ui, knoflook en het laurierblaadje 5 min. Voeg de aardappel toe en bak 3 min. mee.

  3. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 min. mee. Voeg de mosterd toe en schenk, beetje bij beetje, het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel half op de pan.

  4. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Snijd de bieslook fijn.

  5. Haal het laurierblaadje uit de soep, schenk de slagroom erbij en pureer glad met de staafmixer. Verdeel over diepe borden en verdeel de spekreepjes en de bieslook erover.

Gerelateerde recepten

Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes voor lunch: dat is pas genieten. Maak het met prei, aardappelen en laurier. Lekker met het zoutige van de spekjes en een frisje van bieslook.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig