Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de kervel fijn. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Meng de mosterd erdoor. Voeg het fond, water en bouillontablet toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer de slagroom erdoor. Laat de soep onafgedekt ca. 15 min. zachtjes sudderen tot deze iets dikker is. Schep de soep in diepe borden. Garneer de soep met de fijngehakte kervel.
Limburgse mosterdsoep
Smakelijke soep van milde Limburgse mosterd.
25 min. bereiden
9 ingrediënten
- combinatietipServeer met stevig brood of roggebrood.
Limburgse mosterdsoep
Smakelijke soep van milde Limburgse mosterd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010017_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de kervel fijn. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. Meng de mosterd erdoor. Voeg het fond, water en bouillontablet toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer de slagroom erdoor. Laat de soep onafgedekt ca. 15 min. zachtjes sudderen tot deze iets dikker is. Schep de soep in diepe borden. Garneer de soep met de fijngehakte kervel.
combinatietip:Serveer met stevig brood of roggebrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
1 teen knoflook
6 takjes kervel
1 el ongezouten roomboter
4 el Limburgse mosterd
380 ml gevogeltefond
400 ml water
½ kippenbouillontablet
300 ml verse slagroom