Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter. Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.

  2. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.

  • combinatietipServeer met bruin stokbrood en gezouten boter.

Romige mosterdsoep met gemberreepjes

Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig