Doe het water en de bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe (roux). Bak al roerend 8 min. Laat de roux niet verkleuren.
Voeg de roux toe aan de groentebouillon. Roer door met een garde. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de room toe en breng al roerend nog een keer aan de kook. Voeg de mosterd toe. Begin met een halve lepel, proef en voeg eventueel meer naar smaak toe.
Snijd de worst in plakjes. Serveer de mosterdsoep met de worst.
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst
- variatietipDe grove Groninger mosterd kan vervangen worden door Zaanse mosterd grof gemalen.
- bereidingstipSoep over en opnieuw opwarmen? Mosterdsoep brandt snel aan. Verwarm hem au bain-marie in een kom boven een pan kokend water of al roerend op heel laag vuur.
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD121306_220x162_JPG.jpg)
4 personen
365 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het water en de bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe (roux). Bak al roerend 8 min. Laat de roux niet verkleuren.
Voeg de roux toe aan de groentebouillon. Roer door met een garde. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de room toe en breng al roerend nog een keer aan de kook. Voeg de mosterd toe. Begin met een halve lepel, proef en voeg eventueel meer naar smaak toe.
Snijd de worst in plakjes. Serveer de mosterdsoep met de worst.
variatietip:De grove Groninger mosterd kan vervangen worden door Zaanse mosterd grof gemalen.
bereidingstip:Soep over en opnieuw opwarmen? Mosterdsoep brandt snel aan. Verwarm hem au bain-marie in een kom boven een pan kokend water of al roerend op heel laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l water
2 groentebouillonblokjes
50 g ongezouten roomboter
60 g tarwebloem
125 ml kookroom
2 el grove Groninger mosterd
110 g Groninger metworst