Vegan patatas bravas

Spaans van origine, maar dan in een vegan jasje. Normaal een hapje om te delen, maar deze vegan patatas bravas zijn zo lekker dat je het voor jezelf wil houden.

295 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de krieltjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet wat afkoelen.

  2. Verhit ondertussen de olie in een steelpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui 3 min. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Giet de tomatenblokjes met het water in de pan. Voeg de azijn, wat versgemalen peper en eventueel zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.

  3. Verhit de frituurpan. Bak de krieltjes in delen 5-6 min. tot goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en schep ze vervolgens op een schaal.

  4. Pureer de saus glad met een staafmixer. Schep de saus op de aardappeltjes.

Vegan patatas bravas

Spaans van origine, maar dan in een vegan jasje. Normaal een hapje om te delen, maar deze vegan patatas bravas zijn zo lekker dat je het voor jezelf wil houden.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig