Courgettespaghetti met tomaten-basilicumsaus en sardines

Courgettespaghetti maak je met tomaten-basilicumsaus en sardines. Ketoproof en na 15 min. bereiden maakt de oven het voor je af. Met de kick van chilivlokken is dit recept éxtra smaakvol.

485 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 40 min. wachten

licht pittig

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en halveer de tomaatjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes, chilivlokken en eventueel zout toe. Schenk het water erbij, roer door en laat 4 min. koken tot de tomaatjes iets uit elkaar vallen. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Laat de sardines uitlekken en breek ze in stukken. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en roer ⅔ van de basilicum samen met de sardines door de ingekookte saus. Schep de saus om met de courgettespaghetti en verdeel over borden. Garneer met de rest van de basilicumblaadjes en bestrooi met de pijnboompitten.

  • allergietipDit recept is alleen gluten- en lactosevrij met pijnboompitten van AH.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Courgettespaghetti met tomaten-basilicumsaus en sardines

Courgettespaghetti maak je met tomaten-basilicumsaus en sardines. Ketoproof en na 15 min. bereiden maakt de oven het voor je af. Met de kick van chilivlokken is dit recept éxtra smaakvol.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig