Rijstsalade met sardines en courgette

545 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de helft van de olie in een grote hapjespan en fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder 1-2 min. op laag vuur. Voeg de rijst en het water toe en schep om. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Voeg indien nodig extra water toe.

  3. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de courgette in de lengte in dunne plakken en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en grill de courgette in 4-5 min. goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de sardines uitlekken.

  4. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en schep door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de rijstsalade over diepe borden, verdeel de sardines en courgette erover en serveer.

Rijstsalade met sardines en courgette

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig