Stamppot kabeljauw en waterkers van Hugo Kennis

Deze stamppot is anders dan je misschien gewend bent: je maakt 'm met kabeljauw gekruid met o.a. rode peper, gember, limoen en sesamolie. Probeer dit recept dan ook eens met witte miso en sojasaus!

435 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak, snijd de aardappelen en pastinaak in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de halve vrucht uit. Snijd de rest van de limoen in parten. Snijd de rode peper grof. Doe het limoenrasp in de hakmolen van de staafmixer met de ongeschilde gember, knoflook, het limoensap en de sesamolie en maal tot een puree. Smeer de kabeljauwhaasjes er rondom mee in. Leg in de ovenschaal en bak 10-15 min. in de oven tot net gaar.

  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog tot hoog vuur, schep af en toe om.

  4. Giet de aardappel en pastinaak af en stamp met de melk tot een smeuïge puree, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gebakken ui erdoor.

  5. Haal de kabeljauw uit de oven. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de waterkers, kabeljauwhaasjes en limoenpartjes erover en schep eventueel aanhangende saus erover.

  • serveertipHoud wat rode peper achter ter garnering
  • bereidingstipOok lekker met 50 g witte miso en 50 ml sojasaus om de kabeljauw mee te marineren. Het recept is dan niet meer gezond.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Stamppot kabeljauw en waterkers van Hugo Kennis

Deze stamppot is anders dan je misschien gewend bent: je maakt 'm met kabeljauw gekruid met o.a. rode peper, gember, limoen en sesamolie. Probeer dit recept dan ook eens met witte miso en sojasaus!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig