Schil de aardappelen, snijd in stukjes en laat in 20 min. gaar koken. Snipper de ui en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes in 10 minuten gaar. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af en stamp met de melk tot puree.
Houd een paar takjes waterkers achter en schep de rest van de waterkers en tuinerwten door de puree. Laat 1 min. meewarmen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Schep de roerbakreepjes erop en garneer met de achtergehouden waterkers.
- algemeenIndien waterkers niet verkrijgbaar is, vervangen door 2 zakjes tuinkers (Biologisch).
Stamppot met roerbakreepjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_012138_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukjes en laat in 20 min. gaar koken. Snipper de ui en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes in 10 minuten gaar. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af en stamp met de melk tot puree.
Houd een paar takjes waterkers achter en schep de rest van de waterkers en tuinerwten door de puree. Laat 1 min. meewarmen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Schep de roerbakreepjes erop en garneer met de achtergehouden waterkers.
algemeen:Indien waterkers niet verkrijgbaar is, vervangen door 2 zakjes tuinkers (Biologisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
2 uien
4 el zonnebloemolie
300 g roerbakreepjes
450 g diepvries tuinerwten
150 ml halfvolle melk
150 g waterkers