Stamppot boerenkool

Een makkelijke versie van de stamppot der stamppotten: boerenkool! Dit recept kun je eenvoudig aanvullen met je favoriete stukje (vega)vlees, vis of kip.

500 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in gezouten water in 20 min. gaar. Giet af.

  2. Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5-7 min. tot knapperig. Schep af en toe om. Verwarm de melk op laag vuur maar laat niet koken.

  3. Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot een puree. Voeg de warme melk, gebakken spekjes en boter toe. Roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden.

  • combinatietipLekker met gebakken spekjes, gerookte-kipblokjes, rookworst of vegaspekjes (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).
  • combinatietipLekker met jus met uitjes, piccalilly of appelmoes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Stamppot boerenkool

Een makkelijke versie van de stamppot der stamppotten: boerenkool! Dit recept kun je eenvoudig aanvullen met je favoriete stukje (vega)vlees, vis of kip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig