Stamppot zomerprei, little gem en taugé

260 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.

  2. Was ondertussen de prei en snijd het witte en lichtgroene gedeelte in ringen van ½ cm. Het donkergroene gedeelte gebruik je niet. Kook de laatste 6-8 min. mee met de aardappels.

  3. Verwijder de harde kern van de baby romaine en snijd in dunne reepjes. Was de taugé en halveer de langere stukken. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur.

  4. Giet de aardappels en prei af, laat uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en stamp tot een smeuïge stamppot. Schep de sla en taugé erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipLekker met (vegetarische) gehaktballetjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Stamppot zomerprei, little gem en taugé

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig