Snipper de sjalotten. Verhit ⅔ van de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de port, bouillon en steranijs toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus.
Haal van het vuur, zeef de jus en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Steranijsjus
Deze jus met port en steranijs zit qua smaak tussen venkel en anijs in. Lekker bij eendenborst of rollade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Steranijsjus
Deze jus met port en steranijs zit qua smaak tussen venkel en anijs in. Lekker bij eendenborst of rollade.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183740_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 porties
130 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit ⅔ van de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de port, bouillon en steranijs toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus.
Haal van het vuur, zeef de jus en klop de rest van de boter erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
2 sjalotten
60 g ongezouten roomboter
3 el port ruby
200 ml runderbouillon
2 stuks steranijsjes