Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de ongeschilde pompoen in de lengte, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd in stukjes van 1 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook, basilicumstelen (bewaar de blaadjes voor later) en paprikapoeder 2 min. mee. Kook de pasta 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C.
Pureer de helft van de pompoen met het gebakken uimengsel, de eieren, basilicumblaadjes en ¾ geraspte kaas met de staafmixer tot een gladde saus.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng de pasta met de rest van de pompoen door de saus. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Verdeel de helft over de springvorm. Rasp de mozzarella grof en verdeel erover. Verdeel de rest van het pastamengsel erover. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart in ca. 30 min. gaar en knapperig.
Gezonde pastataart met pompoen-kaassaus
Pastataart - klinkt als een traktatie. Maar deze variant met pompoen-kaassaus is ook nog eens gezond! Je kunt de pompoen ook een keer vervangen door zoete aardappel of courgette.
- serveertipJe kunt dit recept ook maken met zoete aardappel of courgette in plaats van pompoen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gezonde pastataart met pompoen-kaassaus
Pastataart - klinkt als een traktatie. Maar deze variant met pompoen-kaassaus is ook nog eens gezond! Je kunt de pompoen ook een keer vervangen door zoete aardappel of courgette.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
25 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de ongeschilde pompoen in de lengte, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd in stukjes van 1 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 10 min. in de oven.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook, basilicumstelen (bewaar de blaadjes voor later) en paprikapoeder 2 min. mee. Kook de pasta 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C.
Pureer de helft van de pompoen met het gebakken uimengsel, de eieren, basilicumblaadjes en ¾ geraspte kaas met de staafmixer tot een gladde saus.
Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng de pasta met de rest van de pompoen door de saus. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Verdeel de helft over de springvorm. Rasp de mozzarella grof en verdeel erover. Verdeel de rest van het pastamengsel erover. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart in ca. 30 min. gaar en knapperig.
serveertip:Je kunt dit recept ook maken met zoete aardappel of courgette in plaats van pompoen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g flespompoen
2 el milde olijfolie
300 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
15 g verse basilicum
1 tl paprikapoeder
300 g mini penne volkoren
3 scharreleieren
200 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
½ tl gemalen nootmuskaat
125 g mozzarella
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
springvorm (∅ 24 cm)