Giet de Bertolli Balsamico-azijn en de Bertolli Extra Vergine Olijfolie Originale in een kom en mix dit tot een dressing.
Karamelliseer ondertussen de cherrytomaatjes op laag vuur ongeveer 5minuten in Bertolli Extra Vergine Olijfolie Originale.
Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
Meng de rucola sla met de dressing en voeg de cherrytomaten en de zongedroogde tomaten toe.
Leg de bol burrata in het midden van de salade en besprenkel met wat olijfolie, zwarte peper, de pijnboompitten en de verse basilicum. Buon appetito!
Rucolasalade met balsamico dressing van Bertolli (advertentie)
Koken met Bertolli: proef de authentieke smaak van Italië met Bertolli olijfolie en balsamico-azijn. Deze salade van rucola, tomaatjes en burrata is gegarandeerd genieten.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Bertolli. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Rucolasalade met balsamico dressing van Bertolli (advertentie)
Koken met Bertolli: proef de authentieke smaak van Italië met Bertolli olijfolie en balsamico-azijn. Deze salade van rucola, tomaatjes en burrata is gegarandeerd genieten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192077_220x162_JPG.jpg)
4 personen
360 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Giet de Bertolli Balsamico-azijn en de Bertolli Extra Vergine Olijfolie Originale in een kom en mix dit tot een dressing.
Karamelliseer ondertussen de cherrytomaatjes op laag vuur ongeveer 5minuten in Bertolli Extra Vergine Olijfolie Originale.
Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
Meng de rucola sla met de dressing en voeg de cherrytomaten en de zongedroogde tomaten toe.
Leg de bol burrata in het midden van de salade en besprenkel met wat olijfolie, zwarte peper, de pijnboompitten en de verse basilicum. Buon appetito!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Bertolli. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 ml Bertolli extra vierge originale olijfolie
25 ml Bertolli balsamico azijn
100 ml Bertolli extra vierge originale olijfolie
250 g cherrytomaten
60 g pijnboompitten
100 g rucola
285 g burrata
7½ g verse basilicum