Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. bruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Snijd de snoepgroente komkommer in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de baba ganoush met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal en verdeel de komkommer, peterselie en amandelen erover. Besprenkel met de olie en wat peper en eventueel zout.
Baba ganoush met komkommer en amandel
Zo makkelijk te maken dat je deze dip voortaan standaard bij de BBQ maakt. Verassend makkelijk maar o zo lekker.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Baba ganoush met komkommer en amandel
Zo makkelijk te maken dat je deze dip voortaan standaard bij de BBQ maakt. Verassend makkelijk maar o zo lekker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187622_220x162_JPG.jpg)
4 personen
105 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 5 min. bruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Snijd de snoepgroente komkommer in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de baba ganoush met de achterkant van een lepel over een lage kom of schaal en verdeel de komkommer, peterselie en amandelen erover. Besprenkel met de olie en wat peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g gezouten amandelen
2 snoepgroente komkommers
5 g verse platte peterselie
200 g Maza baba anoesch
1 el extra vierge olijfolie