BBQ-stokbroodje met paprika-fetaboter

Paprika en feta: als je die samen met boter mengt, heb je een te lekker stokbroodje voor bij de BBQ.

145 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Giet de paprika af en laat goed uitlekken, snijd fijn. Breek de feta in grove stukken.

  2. Doe ⅘ van de paprikareepjes, ⅘ van de feta, de uienpoeder, paprikapoeder, roomboter, peper en eventueel zout in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde paprikaboter.

  3. Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de paprikaboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.

  4. Haal de stokbroodjes van de barbecue, bestrooi met de rest van de geroosterde paprika en verkruimel de rest van de feta erover.

  • bewaartipDeze boter is tot 1 week van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

BBQ-stokbroodje met paprika-fetaboter

Paprika en feta: als je die samen met boter mengt, heb je een te lekker stokbroodje voor bij de BBQ.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig