BBQ-stokbroodje met plantaardige misoboter

Stokbrood bij de BBQ? Dat kan zeker niet ontbreken! Upgrade je stokbrood met misoboter en je wil nooit meer anders.

215 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de margarine op kamertemperatuur komen. Steek de barbecue aan. Snijd de bieslook fijn. Snijd de margarine in blokjes en doe samen met de misopasta, ⅔ van de bieslook en peper in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde ‘boter’.

  2. Maak 8 schuine sneetjes in elke baguette, maar snijd ze niet helemaal door. Smeer de plantaardige misoboter tussen de sneetjes. Leg elk stokbrood op een stuk aluminiumfolie en bak 10-15 min. op middelhoog vuur op de barbecue met de deksel dicht, keer elke 5 min. Controleer regelmatig of het niet aanbrandt.

  3. Haal van de barbecue en bestrooi met de rest van de bieslook.

  • bewaartipDe plantaardige misoboter is tot 1 week van tevoren te maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

BBQ-stokbroodje met plantaardige misoboter

Stokbrood bij de BBQ? Dat kan zeker niet ontbreken! Upgrade je stokbrood met misoboter en je wil nooit meer anders.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig