Week de satéprikkers in water tot gebruik. Steek de barbecue aan. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kropjes babyromaine elk in 8 parten en snijd de parten in de breedte doormidden. Hou de blaadjes zoveel mogelijk bij elkaar. Halveer de kipgehaktballetjes en rol er met vochtige handen kleinere balletjes van.
Rijg achtereenvolgens 4 stukjes asperge, 2 stukjes babyromaine, 3 gehaktballetjes en daarna weer 2 stukjes babyromaine en 4 aspergestukjes aan een spies. Ze mogen nauw aansluiten. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de zonnebloemolie en gril in 10-12 min. gaar. Keer af en toe.
Meng ondertussen de gochujang met de sesamolie, sojasaus en het water tot een saus.
Bestrijk de spiesjes na 7 min. met de bakkwast rondom met het gochujangmengsel, gril nog 3 min. Keer regelmatig, zodat de saus niet aanbrandt. Haal van de barbecue en bestrooi rondom met de sesamzaadjes.
Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ
Vol kleur en lekkere groente: deze kipspiesjes voor op de BBQ vullen we aan met asperges en - verrassing- babyromaine.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kipgehaktspies asperges en gochujang van de BBQ
Vol kleur en lekkere groente: deze kipspiesjes voor op de BBQ vullen we aan met asperges en - verrassing- babyromaine.
bijgerecht
4 porties
165 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Week de satéprikkers in water tot gebruik. Steek de barbecue aan. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in 4 stukken. Snijd de kropjes babyromaine elk in 8 parten en snijd de parten in de breedte doormidden. Hou de blaadjes zoveel mogelijk bij elkaar. Halveer de kipgehaktballetjes en rol er met vochtige handen kleinere balletjes van.
Rijg achtereenvolgens 4 stukjes asperge, 2 stukjes babyromaine, 3 gehaktballetjes en daarna weer 2 stukjes babyromaine en 4 aspergestukjes aan een spies. Ze mogen nauw aansluiten. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met de bakkwast rondom met de zonnebloemolie en gril in 10-12 min. gaar. Keer af en toe.
Meng ondertussen de gochujang met de sesamolie, sojasaus en het water tot een saus.
Bestrijk de spiesjes na 7 min. met de bakkwast rondom met het gochujangmengsel, gril nog 3 min. Keer regelmatig, zodat de saus niet aanbrandt. Haal van de barbecue en bestrooi rondom met de sesamzaadjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
16 verse groene asperges
2 kropjes biologische babyromaine
12 kipgehaktballetjes
4 el zonnebloemolie
2 el gochujang
1 el sesamolie
2 el sojasaus
3 el water
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
barbecue
sateprikkers 20 cm
bakkwast