Salade van geroosterde zoete aardappel, broccoli en champignons

Rooster zoete aardappel, broccoli en champignons in de oven. Zo komen er allerlei smaken vrij en in de tussentijd kun je nog een lekkere dressing maken.

565 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 25 min. oventijd / 10 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de champignons in kwarten. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Verdeel de zoete aardappel, broccoli, champignons en de helft van de olie over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Rooster ca. 25 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snipper de sjalotten. Roer de knoflook, sjalot, mosterd en azijn door elkaar met een garde. Schenk er langzaam, al roerend, de rest van de olie bij. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn.

  3. Haal de groenten uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Doe in een schaal en schep om met de veldsla, peterselie en dressing.

  • variatietipLiever als maaltijdsalade? Voeg dan 800 g uitgelekte kikkererwten toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade van geroosterde zoete aardappel, broccoli en champignons

Rooster zoete aardappel, broccoli en champignons in de oven. Zo komen er allerlei smaken vrij en in de tussentijd kun je nog een lekkere dressing maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig