Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min. in de oven.
Pureer ondertussen (per plaattaart) de helft van de tuinerwten met de helft van de witte kaas in het hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd de rode uien elk in 8 partjes. Verwijder het velletje van de worstjes en rol, met vochtige handen, 8 balletjes van het worstvlees.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tuinerwtenspread over het bladerdeeg, hou 1 cm van de randen vrij. Verdeel de uipartjes erover. Verkruimel de rest van de witte kaas erover en bak de plaattaart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de kipworstballetjes erover.
Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Laat het loof zitten. Meng de rest van de tuinerwten, radijs, de helft van de muntblaadjes, azijn en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plaattaart met kipballetjes, tuinerwtenspread en munt
Op deze plaattaart worden iets minder kipworstjes gebruikt en iets meer peulvruchten. Zo heb je minder vlees en meer groenten.
- resttipScharrelkipbraadworstjes over? Vries ze in of verdubbel het recept voor 8 personen.
- vegatipVervang de scharrelkipbraadworstjes door 200 g vegetarische balletjes
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Plaattaart met kipballetjes, tuinerwtenspread en munt
Op deze plaattaart worden iets minder kipworstjes gebruikt en iets meer peulvruchten. Zo heb je minder vlees en meer groenten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187648_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min. in de oven.
Pureer ondertussen (per plaattaart) de helft van de tuinerwten met de helft van de witte kaas in het hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met peper. Snijd de rode uien elk in 8 partjes. Verwijder het velletje van de worstjes en rol, met vochtige handen, 8 balletjes van het worstvlees.
Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de tuinerwtenspread over het bladerdeeg, hou 1 cm van de randen vrij. Verdeel de uipartjes erover. Verkruimel de rest van de witte kaas erover en bak de plaattaart in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar. Verdeel de laatste 10 min. de kipworstballetjes erover.
Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Laat het loof zitten. Meng de rest van de tuinerwten, radijs, de helft van de muntblaadjes, azijn en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
resttip:Scharrelkipbraadworstjes over? Vries ze in of verdubbel het recept voor 8 personen.
vegatip:Vervang de scharrelkipbraadworstjes door 200 g vegetarische balletjes
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
450 g diepvries tuinerwten
200 g witte kaas
2 rode uien
2 scharrelkipbraadworsten
1 bos radijs
10 g verse munt
3 el wittewijnazijn
3 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat
staafmixer met hakmolen