Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes 4 min. Voeg de soepgroente toe en bak nog 3 min.
Schenk de kippenbouillon en het kokende water erbij, breng aan de kook en laat 20 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de laatste 10 min. de macaroni toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kippensoep
Voor deze kippensoep hoef je niet zelf bouillon te maken. Handig! Je kunt dus al in een halfuurtje aan tafel met deze makkelijke soep, lekker gevuld met macaroni, kipfilet en groente.
- combinatietipLekker met brood of rijst.
- combinatietipLekker met sambal of crispy chili in olie (Old Mother).
- resttipSoep over? Vries de rest in een hersluitbare zak of bakje in.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kippensoep
Voor deze kippensoep hoef je niet zelf bouillon te maken. Handig! Je kunt dus al in een halfuurtje aan tafel met deze makkelijke soep, lekker gevuld met macaroni, kipfilet en groente.
hoofdgerecht
4 personen
395 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes 4 min. Voeg de soepgroente toe en bak nog 3 min.
Schenk de kippenbouillon en het kokende water erbij, breng aan de kook en laat 20 min. op middelhoog vuur koken. Voeg de laatste 10 min. de macaroni toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met brood of rijst.
combinatietip:Lekker met sambal of crispy chili in olie (Old Mother).
resttip:Soep over? Vries de rest in een hersluitbare zak of bakje in.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
300 g scharrel kipfiletblokjes
700 g verse boerensoepgroenten
340 ml kippenbouillon
1½ l kokend water
150 g macaroni