Orzo-tonijnsalade met olijven en paprika (advertorial)

Deze salade met orzo geef je een straaltje mediterrane zon met tonijn en ovengedroogde tomaten.

530 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2-3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  3. Snipper de rode ui. Snijd de komkommer in dunne halve plakjes. Snijd de snoeppaprika’s in ringen van 1 cm en halveer de olijven. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.

  4. Meng de orzo met het citroensap en -rasp, de olie, rode ui, komkommer, paprika, olijven, rucola en de helft van de tonijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de salade over een schaal en verdeel de rest van de tonijn erover. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de citroenpartjes erbij.

Orzo-tonijnsalade met olijven en paprika (advertorial)

Deze salade met orzo geef je een straaltje mediterrane zon met tonijn en ovengedroogde tomaten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig