Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis

Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!

265 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Snijd de tijm fijn of ris de blaadjes van de takjes en meng door de honing. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder eventueel de harde kern. Gril ca. 12 min. op de barbecue tot goudbruin en gekarameliseerd. Bestrijk met de tijm-honing. Keer halverwege. Kijk uit dat de bladeren geen vlam vatten op de barbecue.

  2. Boen de limoen, rasp de groene schil van de vrucht en pers de helft uit. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 1 tl -sap (per 4 ananas). Snijd de ananas los van de schil in blokjes en serveer met de limoen-crème fraîche.

  • bereidingstipJe kunt de ananas ook helemaal schillen en rondom grillen.
  • bereidingstipOok lekker met slagroomijs in plaats van de crème fraîche.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ananas met honing en tijm van de BBQ van Hugo Kennis

Na een zwoele BBQ-zomeravond is dit friszoete toetje van de BBQ alles wat je wil. De gegrilde ananas gaat perfect samen met de frisse crème fraîche met limoen, maar je kan deze ook vervangen door (slagroom)ijs!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig