Gegrilde ananas van de bbq

De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.

225 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het limoensap met de ahornsiroop in een steelpan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en houd warm.

  2. Snijd de ananas ongeschild in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Gril ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Leg op een schaal en schenk de warme siroop erover. Garneer met het limoenrasp en de kokos.

  • combinatietipLekker met crème fraîche.
  • Ananas schillen en snijden

    Instructievideo - 01:04 min.

Gegrilde ananas van de bbq

De karamelachtige smaak van ahornsiroop past goed bij de gegrilde ananas van de bbq.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig