Tiramisu met amaretto

Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!

595 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de espresso afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker met een mixer met gardes stijf. Roer de mascarpone los en spatel door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak.

  2. Roer de amaretto door de afgekoelde espresso. Breek de lange vingers in stukken. Doop de helft van de lange vingerstukken 1 voor 1 in de koffie en verdeel over de bodem van de glaasjes.

  3. Spuit de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi door een (thee-)zeefje met de helft van de cacao. Herhaal alle lagen.

  4. Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de chocola over de tiramisu en serveer.

Tiramisu met amaretto

Italiaanse tiramisu met amaretto, mascarpone, koffie en lange vingers. Deze variant serveer je in een glaasje, zo hoef je niets te delen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig