Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
Tiramisu met likeur
De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.
- vegantipBekijk ook dit recept
- variatietipLiever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).
- algemeenLET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Tiramisu met likeur
Instructievideo - 02:14 min.
Tiramisu met likeur
De koning der toetjes! Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD122201_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
500 kcal
15 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Klop de slagroom met ⅕ van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
Maak de gardes van de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een lichtgele, romige crème. Meng de mascarpone in delen door de crème en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
Schenk de koffielikeur samen met de espresso in een laag schaaltje of diep bord. Doop de helft van de lange vingers in dit mengsel en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel over het mascarponemengsel. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover.
Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
vegantip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189771/vegan-tiramisu)
variatietip:Liever geen alcohol? Gebruik dan in plaats van koffielikeur karamelsiroop (fles 250 ml, Monin).
algemeen:LET OP Door het gebruik van alcohol is dit recept niet geschikt voor kinderen. Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
bewaartip:Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
125 ml verse slagroom
75 g witte basterdsuiker
4 middelgrote scharreleieren
500 g mascarpone
5 el koffielikeur
200 ml espressokoffie
175 g lange vingers
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
schaal (20 x 25 cm)